Domaine GADAIS Pèr et Fils
Français
English
Deutsch

Muscadet Sèvre et Maine - Cuvée Emotions

Presentation

Muscadet Emotions

Produced from grapes grown on young vines and bottled very early in the season, this Muscadet is full of freshness and liveliness.

Serve as an apéritif or enjoy with mixed salads.

Terroir and vinification

Grown on the terroirs of Saint-Fiacre-sur-Maine and Vertou, the grapes are harvested early to ensure ideal aromatic freshness.

Fermentation at low temperature lasts around fifteen days. The wine is then racked and slightly filtered to remove any impurities.

Bottled very early, at the beginning of December, our "Cuvée Emotions" is always ready to accompany your Christmas and New Year's.

Tasting & accompaniment

This young Muscadet is best enjoyed as an apéritif, with a mixed salad or with oysters.

Served at a temperature of between 7° and 9°C, we recommend drinking this wine within a year of its bottling.

Pressbook ...


Millésime 2011 : "Très coquille d'huitre, au nez comme en bouche, ce vin se boit le col ouvert sur des fruits de mer." [Le guide Bettane & Dessauve des vins de France 2013]

Millésime 2010 : "Vin tendre et coulant qui se boit le col ouvert." [Le guide Bettane & Dessauve des vins de France 2012]

Guide Bettane Desseauve

Millésime 2010 : "Ce vin développe un nez légèrement exotique, aux senteurs dominantes de pêche et d’agrumes. également très aromatique en bouche, il montre une pointe de vivacité à l’attaque, une richesse certaine et une finale citronnée. Il accompagnera des crustacés." [Le guide Hachette des vins, sélection 2012]

Guide Hachette
L'abus d'alcool est dangereux pour la santé, à consommer avec modération.
Romain GADAIS © 2011